Ο δεύτερος πιλότος προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα στο πιλοτήριο

Το πρώτο "μαύρο κουτί" αποκαλύπτει, από την καταγραφή των δεδομένων στο πιλοτήριο, ότι ο ένας πιλότος άφησε το κόκπιτ πριν το αεροσκάφος ξεκινήσει την καθοδική του πορεία και στάθηκε αδύνατον να επιστρέψει σε αυτό.

Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος που συμμετέχει στις έρευνες περιέγραψε ως «αρκετά ομαλή, αρκετά ήπια» τη συζήτηση ανάμεσα στους πιλότους κατά το πρώτο μέρος της πτήσης από την Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ. Στη συνέχεια, από το ηχητικό ντοκουμέντο προκύπτει ότι ο ένας από τους πιλότους άφησε το πιλοτήριο και δεν κατάφερε να ξαναμπεί σε αυτό.

«Το άτομο έξω από το πιλοτήριο ακούγεται να χτυπάει ελαφρά την πόρτα αλλά δεν παίρνει καμία απάντηση», δηλώνει ο ερευνητής. «Αμέσως μετά, χτυπάει πιο δυνατά την πόρτα αλλά και πάλι δεν παίρνει απάντηση. Ποτέ δεν πήρε απάντηση», προσθέτει.
 
«Μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», αναφέρει ο ίδιος ερευνητής.

"Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον λόγο για τον οποίο ο ένας από τους πιλότους βγήκε έξω. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι τις τελευταίες στιγμές της πτήσης, ο άλλος πιλότος είναι μόνος του μέσα στο πιλοτήριο και δεν ανοίγει την πόρτα" δηλώνει ο ερευνητής.

(Από την εφημερίδα New York Times).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης