Οι χώρες που παραμένουν με κλειστά σύνορα από το 2020

Αν ήταν το όνειρό σας να ταξιδέψετε στη Νέα Ζηλανδία ή τα νησιά Φίτζι, μάλλον δεν θα το πραγματοποιήσετε άμεσα.

Οι παρακάτω 9 χώρες είναι εκτός ταξιδιωτικών πλάνων για τους περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ακόμη και οι ντόπιοι χρειάζονται άδεια για να βγουν εκτός χώρας.

Νέα Ζηλανδία

Η νησιωτική αυτή χώρα σημείωσε επιτυχία όσον αφορά την πανδημία, με τα σύνορά της να έχουν κλείσει από τις 19 Μαρτίου του 2020. 

 Κάθε φορά που αναφέρεται κάποιο κρούσμα επιβάλλονται αυστηρά lockdown και από τις 17 Αυγούστου βρίσκεται σε lockdown μέχρι σήμερα.

Τον Ιούλιο σταμάτησε και την «ταξιδιωτική φούσκα» με την Αυστραλiα μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα στη γειτονική χώρα και δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο σε διεθνείς ταξιδιώτες για το υπόλοιπο του έτους. Αναμένεται να «ανοίξει» στις αρχές του 2022 σταδιακά, εφόσον ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Αυστραλία

Ακολουθώντας την ίδια τακτική zero-Covid, η Αυστραλiα έκλεισε τα διεθνή της σύνορα τον Μάρτιο 2020 κι εδώ και 18 μήνες στη χώρα βρίσκονται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος σε διεθνείς ταξιδιώτες.

Η Νέα Νότια Ουαλία βρίσκεται σε lockdown από τον Ιούλιο μαζί με άλλα μέρη της χώρας και αναμένεται τα σύνορα να ανοίξουν κατά τα Χριστούγεννα, αν όλα πάνε καλά.

Νησιά Φίτζι

Στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα νησιά Φίτζι είναι «κλειστά» για τους περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση στα νησιά.

Συγκεκριμένα, το κράτος έτρεξε δύο προγράμματα που επέτρεπε σε ταξιδιώτες να έρχονται με ιδιωτικό τζετ ή γιοτ, ενώ ο στόχος είναι το άνοιγμα τον Νοέμβριο, αφότου το 80% των ενηλίκων εμβολιαστεί. 

Οι πλήρως εμβολιασμένοι, μάλιστα, δεν θα χρειάζεται να περνούν από υποχρεωτική καραντίνα.

Σιγκαπούρη

Οι σκληροί περιορισμοί έχουν κρατήσει τους πολίτες της Σιγκαπούρης στο σπίτι και τους διεθνείς ταξιδιώτες εκτός από πέρσι.

Η παράβλεψη των κανόνων καραντίνας μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα, ακόμη και φυλάκιση, ενώ η χώρα αναζητά νέα προσέγγιση, ξεκινώντας πρόσφατα πράσινες ταξιδιωτικές λωρίδες με τη Γερμανία και το Μπρούνεϊ, που επιτρέπει στους πλήρως εμβολιασμένους να ταξιδέψουν στη χώρα –αρκεί να πληρούν μια μεγάλη λίστα προϋποθέσεων.

Κίνα

Η μακρινή χώρα κλείνει αποτελεσματικά πόλεις που εμφανίζουν κρούσματα, όπως και συνέβη με τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ τα σύνορα είναι κλειστά για περισσότερο από ένα χρόνο και πιθανόν να μην ανοίξουν μέχρι το δεύτερο μισό του 2022.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις για ανθρώπους που μπορούν να μπουν στη χώρα, αλλά θα πρέπει να περάσουν από υποχρεωτική καραντίνα για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες.

Ωστόσο, η χώρα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο, οπότε θα επιτρέψει την είσοδο σε αθλητές και δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, η ημι-αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ έχει υιοθετήσει μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς, έχοντας κλείσει τα σύνορα από τον Μάρτιο του 2020.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι επιτρέπεται να εισέλθουν από κάποιες χώρες, αλλά θα πρέπει να τηρήσουν καραντίνα μέχρι και 3 εβδομάδες με έξοδα του ταξιδιώτη, κάτι που σίγουρα αποθαρρύνει το ταξίδι προς τα εκεί.

Καμπότζη

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ανέφερε 0 θανάτους αφότου έκλεισε τα σύνορά της τον Απρίλιο. Φέτος, τα κρούσματα άρχισαν να ανεβαίνουν τον Φεβρουάριο, όταν 4 κινέζοι υπήκοοι έσπασαν την καραντίνα και οδήγησαν σε διασπορά.

Μέχρι στιγμής η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε διπλωμάτες και αξιωματούχους και η χώρα σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τον Νοέμβριο, μειώνοντας την 14 ημερών καραντίνα για τους εμβολιασμένους.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, πάντως, τα πάει αρκετά καλά, με το Phnom Penh να είναι μια από τις πόλεις με τους περισσότερους εμβολιασμένους στον κόσμο.

Μαλαισία

Στους διεθνείς ταξιδιώτες απαγορεύεται η είσοδος με πολύ λίγες εξαιρέσεις, ενώ ακόμη και μέσα στη χώρα η κινητικότητα είναι περιορισμένη.

Από την 1η Οκτωβρίου σταμάτησαν οι περιορισμοί σε σπα, ζωολογικούς κήπους και πάρκα, εφόσον προσωπικό και επισκέπτες είναι εμβολιασμένοι.

Αργεντινή

Η χώρα αυτή της Νοτίου Αμερικής παρέμεινε δυσπρόσιτη για διεθνείς ταξιδιώτες με περιορισμένες εξαιρέσεις, από το 2020. Λόγω, όμως, της μείωσης των κρουσμάτων, οι περιορισμοί πρόκειται να μειωθούν από τον Νοέμβριο.

Ινδονησία

Η ασιατική χώρα χτυπήθηκε άσχημα από την πανδημία και παραμένει κλειστή σε ξένους επισκέπτες από το 2020, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε κατοίκους με άδεια και διπλωμάτες.

Το Μπαλί, το οποίο βασίζεται κατά πολύ στον τουρισμό, μπορεί να επιστρέψει τους ξένους τουρίστες από αυτό το μήνα, από χώρες χαμηλού κινδύνου. Αυτό, βέβαια, θα κριθεί και από την εξέλιξη της πανδημίας.

 

Πηγή: Clickatlife

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης