Οι Ρώσοι βομβάρδισαν αντάρτες που πολεμούν το ISIS - Πούτιν: Ψέμα

Όπως αποκαλύπτει η «Wall Street Journal», ένας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που έγιναν την Τετάρτη έπληξε θέση αντικαθεστωτικών ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίοι έχουν λάβει εκπαίδευση από την αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA.

Την εν λόγω πληροφορία επιβεβαίωσε την Πέμπτη στο CNN ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο οποίος υπηρετεί ως πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων στη Γερουσία, αλλά και ο διοικητικής στρατοπέδου του ανταρτών, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters. 

Ένα ερώτημα είναι εάν τα ρωσικά αεροσκάφη στόχευσαν εσκεμμένα τους αντάρτες που υποστηρίζονται από την CIA, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξαρχής καταγγείλει πως οι θέσεις που επλήγησαν από τις πρώτες ρωσικές επιδρομές δεν ανήκαν στους τζιχαντιστές, αλλά σε μετριοπαθείς ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ

Σε «πόλεμο προπαγάνδας» - για τον οποίο δηλώνει «έτοιμος» - αποδίδει ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορές της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης για θανάτους αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας.

Ο Πούτιν, δήλωσε πως οι πληροφορίες είχαν διατυπωθεί πριν ακόμη τα ρωσικά αεροσκάφη βρεθούν στους συριακούς ουρανούς.

Εξήγησε επίσης πως η Ρωσία συντονίζει τις ενέργειές της στη Συρία με τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και το Πεντάγωνο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης