Οι "ηλίθιοι" διαδηλώνουν γιατί όπως λένε δεν υπάρχει πανδημία

Κι όμως συμβαίνει στην πολιτισμένη Ευρώπη. Υστερα από τις πρόσφατες συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Γερμανία και στη Γαλλία, η σκυτάλη πέρασε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία και στο Βέλγιο.

Χιλιάδες άνθρωποι - που ο Ουμπέρτο Έκο έχει ονομάσει "ηλίθιους" -, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην Πλάθα Κολόν της Μαδρίτης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα, αυστηρότερα μέτρα (υποχρεωτική μάσκα και απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους κ.ά.) που επέβαλε η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

«Δικό μου το σώμα, δική μου και η επιλογή», «ελευθερία», «λέμε όχι στην ψευτο-πανδημία», «δεν φοβόμαστε», «θέλουμε να δούμε τον ιό» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα στη συγκέντρωση, που οργανώθηκε από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι άλλοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «αυτός που σκοτώνει είναι τα δίκτυα 5G», σύνθημα που παραπέμπει στη γνωστή θεωρία συνωμοσίας, ότι τα υπό κατασκευή νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν φονικές επιπτώσεις στον πληθυσμό. 

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονταν καλλιτέχνες, ένας ποιητής, ένας φωτογράφος και αγρότες που πρωτοστατούν σε εκστρατείες εναντίον των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Εκπρόσωπος μιας από τις οργανώσεις που καλούσαν στην προχθεσινή συγκέντρωση δεν δίστασε να δηλώσει: «Για οκτώ χιλιάδες γέρους που πέθαναν, σταμάτησε η οικονομία μιας ολόκληρης χώρας».

Αυτά στη Μαδρίτη, μια πόλη που θρηνούσε μέχρι χθες περίπου 8.500 θύματα, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να φτάνουν τις 75.000. Ανάλογη εκδήλωση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης