Οι Γερμανοί αναρωτιούνται γιατί "όλοι τους μισούν"

Οι Γερμανοί είναι πάντα στον... κόσμο τους. Με την συμβολή και του γερμανικού τύπου, θεωρούν ότι οι ίδιοι ως φορολογούμενοι προσφέρουν χρήματα για να βοηθήσουν ανθρώπους "λιγότερο εργατικούς από τους ίδιους" και αναρωτιούνται: τι παίρνουν ως αντάλλαγμα - μόνο αχαριστία και προσβολές;

Εκτός Γερμανίας όμως, ο κόσμος δεν βλέπει τα πράγματα καθόλου με αυτό τον τρόπο. Αντί για ευγνωμοσύνη για τις γερμανικές δωρεές, υπάρχει δυσαρέσκεια για τους όρους με τους οποίους προσφέρονται, λέει το BBC.
Πρόσφατα επίσης, η ισπανική «El Pais» δημοσίευσε ένα άρθρο (αργότερα ζήτησε συγνώμη γι' αυτό) στο οποίο υποστήριξε ότι η Ανγκελα Μέρκελ «κήρυξε πόλεμο στην υπόλοιπη ήπειρο, σαν τον Χίτλερ».
Η βρετανική «Daily Mail» αναφέρθηκε στους χειρισμούς στην Κύπρο σαν «μια από τις πιο άσχημες και ανήθικες πολιτικές πράξεις της σύγχρονης εποχής». Παρομοίασε τη Γερμανία με κοινό εγκληματία για τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν στο στόχαστρο οι καταθέσεις: «Οι άνθρωποι που ληστεύουν γηραιές κυρίες στον δρόμο αποκαλούνται κλέφτες».
Αλλά και Γερμανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους από την αντιπάθεια προς τη χώρα τους καθώς η οικονομική της δύναμη αυξάνεται. «Προσοχή, προσοχή» έγραψε η Sueddeutsche Zeitung. «Αν η χώρα συνεχίσει έτσι, θα πληρώσει τεράστιο πολιτικό τίμημα».
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης