Οι άθεοι είναι καλύτεροι άνθρωποι σύμφωνα με έρευνα

Φαίνεται ότι η θρησκεία παρά τα κηρύγματα αγάπης που μπορεί να την διέπουν,  δεν αποτελεί οπωσδήποτε ένα εχέγγυο της ομόνοιας και της αδελφοσύνης. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 5 Νοεμβρίου στο αμερικανικό περιοδικό «Current Biology» δείχνει ότι η μεταλαμπάδευση των θρησκευτικών πρακτικών και αξιών από τη μια γενιά στην άλλη δεν καθιστά τους ανθρώπους πιο αλτρουιστές.

Μάλιστα η έρευνα διαπιστώνει ότι  τα παιδιά των θρησκευομένων οικογενειών εμπνέονται λιγότερο από το αίσθημα αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους τους από όσο τα παιδιά όσων δεν ακολουθούν κάποια θρησκευτική πίστη. Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 1.170 παιδιών σε έξι χώρες, στον Καναδά, την Κίνα, την Ιορδανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική.

Και κάτι αξιοσημείωτο λόγω των... τζιχαντιστών. Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά των θρησκευόμενων μουσουλμάνων ήταν πολύ πιο ανένδοτα συγκριτικά με εκείνα των χριστιανών σε ό,τι αφορά την τιμωρία των παραβατών.

Η εν λόγω έρευνα απαντά και στον Βολταίρο ο οποίος ήταν επιφυλακτικός απέναντι στον αθεϊσμό, εκτιμώντας ότι «οι θρησκευτικοί κανόνες είναι χρήσιμοι για να οριοθετηθεί μια ηθική συμπεριφορά».
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης