Οδύσσεια αμερικανών πολιτών στην Β. Κορέα

Ένα δικαστήριο της Βόρειας Κορέας καταδίκασε τον αμερικανό πολίτη Μάθιου Τοντ Μίλερ σε έξι χρόνια καταναγκαστικών έργων επειδή διέπραξε «εχθρικές ενέργειες» αν και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσαν την Κυριακή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μίλερ, που κατάγεται από το Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια και είναι περίπου 25 ετών, εισήλθε στη Βόρεια Κορέα τον Απρίλιο 2014 όπου έσκισε την τουριστική του βίζα και ζήτησε από την Πιονγιάνγκ να του χορηγήσει άσυλο.

Υπάρχουν κι άλλα παρόμοι;α περιστατικά πάντως στην Βόρεια Κορέα. Σύντομα θα διεξαχθεί η δίκη ενός άλλου αμερικανού πολίτη, του Τζέφρι Φόουλι, 56 ετών από το Οχάιο, που συνελήφθη το Μάιο επειδή άφησε μία βίβλο κάτω από την τουαλέτα ενός κέντρου στο λιμάνι Σονγκτζίν.

Επίσης ο ιεραπόστολος Κένεθ Μπάε κρατείται από τις αρχές της χώρας από το Δεκέμβριο του 2012 και εκτίει ποινή 15 ετών καταναγκαστικών έργων καθώς κρίθηκε ένοχος ότι διέπραξε εγκλήματα (;), στο πλαίσιο μιας...  συνωμοσίας με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης