Νέα Υόρκη: Ένοπλος άνοιξε πυρ έξω από το Empire State Building

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν έξω από το εμβληματικό Empire State Building στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης όταν ένοπλος άνοιξε πυρ υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας τουλάχιστον οκτώ.

Ο δράστης, ο οποίος ονομαζόταν Τζέφρι Τζόνσον, 53 ετών και ήταν απολυμένος σχεδιαστής γυναικείων αξεσουάρ σε επιχείρηση  που βρίσκεται στην περιοχή, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Πηγές της αστυνομίας της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση δεν διαφαίνεται σύνδεση με τρομοκρατία. Το επεισόδιο φέρεται να σχετίζεται με εργασιακή διαμάχη.

Τα θύματα πυροβολήθηκαν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) στο πεζοδρόμιο της 5ης Λεωφόρου στη διασταύρωση με την 34η οδό στο Μανχάταν.

Πληροφορίες από τηλεοπτικά δίκτυα της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι ο δεύτερος νεκρός είναι μια περαστική

Οκτώ άνθρωποι έχουν χτυπηθεί από σφαίρες, κάποιοι από τον δράστη που πυροβολούσε αδιακρίτως και άλλοι από τα όπλα των αστυνομικών που τους χτύπησαν κατά λάθος, είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν, αμέσως μόλις έγινε το περιστατικό, στην περιοχή και αποκλείστηκαν οι δρόμοι περιμετρικά του Empire State Building με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αρκετά θύματα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειας στη γωνία της 5ης Λεωφόρου και της 34ης οδού στο Μανχάταν.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε στο δίκτυο CBS ότι η υπηρεσία δέχθηκε τηλεφώνημα για τους πυροβολισμούς αμέσως μετά τις 09:00 (τοπική ώρα) και στην περιοχή έφθασαν δυνάμεις της εντός λίγων λεπτών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ Με πληροφορίες από Το Βήμα

Δείτε επίσης