Μπορεί ένας επιχειρηματικός κολοσσός να διευθύνεται μόνο από εναν;

Ο Έλον Μασκ προχώρησε τελικά στην εξαγορά του Twitter και πριν από αισίως έναν μήνα, με το ιλιγγιώδεε ποσό των 44 δισ. δολαρίων. Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα των γραφείων της εταιρείας ως ο νέος ιδιοκτήτης της κρατώντας έναν νιπτήρα ("εγώ κάν κουμάντο", το μήνυμα).. 

Και τότε ήταν η στιγμή που η πραγματικά επεισοδιακή φάση ξεκίνησε για το Twitter: νιπτήρες, δημόσια διαπραγμάτευση για τις συνδρομές, μαζικές απολύσεις και παραιτήσεις και ένα αβέβαιο, κατά πολλούς, μέλλον της σοσιαλμιντιακής πλατφόρμας με το πιο σταθερό και συνεπές ως τώρα brandname εκεί έξω. 

Είναι γεγονός: το Twitter ανήκει πλέον στον Έλον Μασκ. Σε μια έξαρση που θα εκτιμούσε ο Μαρσέλ Ντυσάν, ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να κάνει είσοδο στα κεντρικά γραφεία της νέας του εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο έχοντας αγκαλιά έναν νιπτήρα.

Ανάμεσα στα άλλα κάποια στιγμή  Μασκ τουιτάρει το εξής: «Όλη η διαδικασία επαλήθευσης ανασκευάζεται αυτή τη στιγμή». Ναι, ο πόλεμος για τους λογαριασμούς με το μπλε τικ μόλις ξεκίνησε και οι πρώτες φήμες θέλουν τον Μασκ να χρεώνει 20 δολάρια (19 ευρώ) τον μήνα για να συνεχίσουν οι χρήστες να έχουν επαληθευμένους λογαριασμούς. 

Το παραπάνω κατάφερε να τρομάξει μέχρι και τον Στίβεν Κινγκ, που την ίδια μέρα τουιτάρει: «Είκοσι δολάρια τον μήνα για να κρατήσω το γαλάζιο τικ μου; Άσε μας, θα έπρεπε να με πληρώνουν αυτοί. Αν αυτό τεθεί σε εφαρμογή, την έκανα».

Εδώ και εβδομάδες λοιπόν, η επιχείρηση σλυρετεια και φέρεται από λεναν άνθρωπο χωρίς διοίκηση, σχέδιο, τακτικη. Θύματα οι εργαζόμενοι και οι χρήστες. Με τον Μασκ να δηλώνει ακόμη ότι το twitter κθνδυνεύει με πτώχευση...  

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης