Μπαράζ εκρήξεων με 4 νεκρούς και 65 τραυματίες στην πόλη Λιέγη του Βελγίου

Εκρήξεις στο κέντρο της πόλης Λιέγης του Βελγίου σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες. Για 65 τραυματίες σε έξι διαφορετικά νοσοκομεία κάνουν λόγο τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 40χρονος άνδρας έριξε εκρηκτικά και χειροβομβίδες σε πλήθος που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στην πλατεία Saint Lambert. Η αστυνομία του Βελγίου ανέφερε ότι ένας εκ των νεκρών είναι ο 40χρονος. Σοβαρά τραυματισμένο είναι ένα αγόρι δύο ετών με αναπνευστικά προβλήματα.

Συνάμα, υπάρχουν άλλοι δύο δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση, ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εκρήξεις και πυροβολισμοί, ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις στις αρχές δεν απαντήθηκαν αμέσως.

Εκπρόσωπος των αρχών επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν εκρήξεις, πυροβολισμοί και τραυματίες και πρόσθεσε ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο σε καταστήματα και δημόσια κτίρια.

Σημειώνεται ότι η πλατεία Saint Lambert είναι ένα πολυσύχναστο σημείο, όπου καθημερινά 1.800 λεωφορεία εξυπηρετούν για διαδρομές που οδηγούν στους εμπορικότερους δρόμους.

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης