Μεξικό: Συγγνώμη από το καρτέλ που απήγαγε και σκότωσε δύο Αμερικανούς

Το καρτέλ που ευθύνεται για την ένοπλη απαγωγή και τον φόνο δύο Αμερικανών τουριστών και μιας Μεξικανής στο Ματαμόρος του Μεξικού, εξέδωσε απολογητική επιστολή και παρέδωσε πέντε μέλη του στις τοπικές αρχές, σύμφωνα με το CNN.

Αξιωματούχο που γνωρίζει την εν εξελίξει έρευνα είπε στο CNN ότι οι ερευνητές πιστεύουν πως η επιστολή είναι αυθεντική.

«Το [Κάρτελ του Κόλπου] ζητά συγγνώμη από την κοινωνία του Ματαμόρος, τους συγγενείς της Αρέλι και τον πληγέντα αμερικανικό λαό», αναφέρει η χειρόγραφη επιστολή, αναφερόμενη σε μια Μεξικανή που επίσης σκοτώθηκε στη ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τα πτώματα των δύο Αμερικανών που σκοτώθηκαν κατά την απαγωγή παραδόθηκαν την Πέμπτη στις διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με Μεξικανό αξιωματούχο. Δύο άλλοι Αμερικανοί τουρίστες επέζησαν της απαγωγής.

Σε μία από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, διακρίνονται πέντε άνδρες ξαπλωμένοι μπρούμυτα και στο πεζοδρόμιο με τα πουκάμισά τους τραβηγμένα στο πρόσωπό τους. Από πάνω τους φαίνονται ένστολοι να τους ελέγχουν.

«Το Καρτέλ του Κόλπου, ο Ομιλος του Σκορπιού, καταδικάζει έντονα τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής», συνεχίζει η επιστολή, αναδεικνύοντας εσωτερικά προβλήματα στο καρτέλ.

«Για αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να παραδώσουμε τους άμεσα εμπλεκόμενους και υπεύθυνους για τις πράξεις, οι οποίοι ενεργούσαν ανά πάσα στιγμή με δική τους απόφαση και έλλειψη πειθαρχίας, ενάντια στους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί πάντα το [Κάρτελ του Κόλπου]».

Τόσο οι μεξικανικές όσο και οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη πριν μια εβδομάδα κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά σκοτεινά σημεία.

Οι δύο διασωθέντες Αμερικανοί πολίτες έχουν επιστρέψει πλέον ασφαλείς στις ΗΠΑ. Ο ένας εγχειρίστηκε για τις τρεις σφαίρες στο πόδι του και νοσηλεύεται ακόμη σε κλινική του Τέξας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης