Μαδούρο: Ομπάμα, βάλε τάξη στην πολιτική έναντι της Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ζήτησε σήμερα από τον Μπαράκ Ομπάμα "να βάλει τάξη στο χάος" της αμερικανικής πολιτικής έναντι της Βενεζουέλας, καλώντας τον να σταματήσει "να συνωμοτεί και να υποθάλπει πραξικοπήματα".

"Πρόεδρε Ομπάμα, είναι καιρός να διορθώσετε (...) την εσφαλμένη πολιτική σας (...) έναντι της Βενεζουέλας και της επανάστασης του (Σιμόν) Μπολίβαρ και του (Ούγκο) Τσάβες.

Αυτοί οι καταραμένοι γιάνκηδες (οφείλουν) να σέβονται την πατρίδα μας", δήλωσε ο Μαδούρο κατά την ομιλία του που αναμεταδόθηκε ραδιοτηλεοπτικά.

Οι ΗΠΑ κατηγορούνται τακτικά από το Καράκας ότι υποστηρίζουν απόπειρες πραξικοπήματος και έχουν δηλώσει πως ανησυχούν "βαθιά" για "την κλιμάκωση των εκφοβισμών" εναντίον των αντιπάλων της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος Μαδούρο ενέτεινε πρόσφατα την επίθεσή του εναντίον της αντιπολίτευσης με τη σύλληψη του δημάρχου του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα, 59 ετών, ο οποίος προφυλακίσθηκε την Παρασκευή ως ύποπτος για ανάμιξη σε μια συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Λίγο μετά τη σύλληψη, ο Μαδούρο είχε κατηγορήσει τον δήμαρχο του Καράκας ότι εξυφαίνει μια συνωμοσία με χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, κάτι που η Ουάσινγκτον διέψευσε αμέσως.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης