Λευκός Οίκος: Ο Τομ Χανκς στη δεξίωση του Μπάιντεν για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρέθεσε την Τετάρτη (29/3) δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Σε μια διακήρυξη που υπέγραψε την Παρασκευή (24/3), ο Μπάιντεν χαρακτήρισε την ημέρα γιορτή της δημοκρατίας για την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Συμπληρώθηκαν 202 χρόνια φιλίας μεταξύ της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος και ζήτησε εκ νέου δέσμευση για υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της ισότητας και της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων.

«Σήμερα, τιμούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων επαναστατών που πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους πριν από περισσότερους από δύο αιώνες και γιορτάζουμε την ιερή ιδέα που πάντα συνέδεε τα μεγάλα έθνη μας: ότι «εμείς οι άνθρωποι» έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε τη μοίρα μας» δήλωσε ο Μπάιντεν.

Στον Λευκό Οίκο για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας βρέθηκαν και η ηθοποιός Ρίτα Γουίλσον με τον σύζυγό της, Τομ Χανκς.

Η Γουίλσον της οποίας η μητέρα ήταν Ελληνίδα, τραγούδησε στην εκδήλωση.


«Το μόνο πράγμα που αναρωτιέμαι είναι το γούστο σου για τους άντρες», είπε ο Μπάιντεν στην Γουίλσον στο τέλος της εμφάνισής της. Στη συνέχεια κάλεσε τον Χανκς να τους συνοδεύσει στη σκηνή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης