Κίνα: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσε από τον 3ο όροφο κτιρίου - 2 νεκροί

Σοκαριστικές εικόνες αντίκρυσαν το απόγευμα της Τετάρτης όσοι βρέθηκαν στο επιχειρηματικό κέντρο της Σαγκάης. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας Nio έπεσε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου που φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. 

Όπως ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία από την πτώση σκοτώθηκαν ένας εργαζόμενός της και ακόμη ένας υπάλληλος συνεργαζόμενης εταιρείας, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις 17:20 τοπική ώρα, σύμφωνα με τη Nio, που τόνισε ότι έχει ανοίξει έρευνα σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές.  

Σημειώνεται ότι ο τρίτος όροφος έχει χρησιμοποιηθεί ανά καιρούς ως αίθουσα δοκιμών και επιδείξεων αλλά και ως πάρκινγκ. Eκτιμάται ότι τα δύο θύματα ήθελαν να κάνουν ένα test drive. 

«Η εταιρεία μας συνεργάζεται με τις κρατικές αρχές για τη διερεύνηση και την ανάλυση των αιτιών που οδήγησαν στο δυστύχημα. Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το δυστύχημα αυτό συνέβη και δεν προκλήθηκε από το όχημα» ανέφερε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε πως μία ομάδα έχει συσταθεί για να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων. 

Η φράση ότι το δυστύχημα δεν προκλήθηκε από το όχημα αυτό καθεαυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από χρήστες των social media.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης