Ισχυρός μετασεισμός 5,4 βαθμών στην Τουρκία, τους 432 έφτασαν οι νεκροί

 

Άγκυρα, Τουρκία

Νέος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη Βαν, δύο ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες άτομα.

Το επίκεντρο του μετασεισμού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίζεται στην περιοχή Ντεγκιρμένοζου, μεταξύ της Βαν και της Ερτζίς.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τα θύματα από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου ανέρχονται σε 432, ενώ τουλάχιστον 1.352 είναι οι τραυματίες.

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, αλλά και η συνεχής μετασεισμική δραστηριότητα δεν βοηθούν το έργο τους.

Ωστόσο, η διάσωση ενός βρέφους 14 ημερών, της μητέρας του και της γιαγιάς του, μετά από 46 ώρες κάτω από τα συντρίμμια, αναπτέρωσε τις ελπίδες των Τούρκων.

Με πόλη-φάντασμα μοιάζει το κέντρο της Βαν, με σβηστά τα φώτα στα σπίτια και έρημους δρόμους. Η εικόνα της καταστροφής είναι ακόμη πιο εφιαλτική στην Ερτζίς. Πάνω από 2.000 κτίρια  έχουν καταρρεύσει στις δύο πόλεις και χιλιάδες άστεγοι κοιμήθηκαν για δεύτερη νύχτα σε σκηνές και μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Η τουρκική κυβέρνηση υποσχέθηκε να στείλει περισσότερη βοήθεια. Σύμφωνα με αξιωματούχους, 12.000 επιπλέον σκηνές θα σταλούν στις πόλεις Ερτζίς και Βαν, καθώς και στα γύρω χωριά.

Αξιωματούχοι στήνουν αυτοσχέδια νοσοκομεία και κουζίνες στην περιοχή για να βοηθήσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που έμειναν άστεγοι. Ωστόσο, επιζώντες σε περιοχές όπου ζουν Κούρδοι παραπονέθηκαν ότι δεν λαμβάνουν αρκετή βοήθεια.

 

Πηγή: 
in.gr

Δείτε επίσης