Ισπανία : Ξέχασαν να φτιάξουν ασανσέρ σε ουρανοξύστη!

Στην Ισπανία έφτιαξαν ουρανοξύστη ύψους 200 μέτρων χωρίς... ασανσέρ γιατί το ξέχασαν! Συγκεκριμένα το κτήριο δεν διαθέτει ανελκυστήρα από τη μέση και πάνω.

Ο πύργος InTempo στο Μπένιντορμ, ο οποίος περιλαμβάνει αποκλειστικά διαμερίσματα και στους 47 ορόφους του, έχει πλέον αναδειχθεί σε «σύμβολο ανικανότητας», αναφέρει η εφημερίδα El Pais.

Η κατασκευή του κτηρίου ξεκίνησε το 2007, πριν από την κρίση που ισοπέδωσε την οικονομία της Ισπανίας. Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν μόνο 20 πατώματα, όμως οι κατασκευαστές όμως ήταν αισιόδοξοι και αποφάσισαν να φτάσουν τους 47 ορόφους, οπότε το κτήριο θα έφτανε τα 200 σχεδόν μέτρα και θα ήταν το ψηλότερο του Μπένιντορμ.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, ανακαλύφθηκε ότι οι αρχιτέκτονες δεν είχαν προβλέψει χώρο για το φρεάτιο του ανελκυστήρα πάνω από τον 20ό όροφο. Οι αρχιτέκτονες παραιτήθηκαν τον Μάιο του 2012 και έκτοτε αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.

Παραμένει ασαφές πώς θα λυθεί το πρόβλημα μέχρι την παράδοση του κτηρίου, η οποία έχει αναβληθεί για το Δεκέμβριο του 2003. Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί κατά 94% και το 35% των πολυτελών διαμερισμάτων έχει πουληθεί σε επενδυτές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης