Θα μπορούσαν να εξαλείψουν την πείνα παγκοσμίως αν...

«Έξι δισ. δολάρια για να βοηθήσουμε 42 εκατ. άτομα που κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν εάν δεν φτάσουμε σε αυτούς. Δεν είναι πολύπλοκο», είπε.

Με δεδομένο ότι ο Elon Musk διαθέτει περιουσία 289 δισ. δολαρίων, ουσιαστικά ο επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ του ζητά να δωρίσει μόλις το 2% της περιουσίας του. Αν προστρέξουν κι άλλου ζάμπλουτοι τότε  με... ψίχουλα θα εξαφανίσουν την πείνα.

Θα το κάνουν; Μάλλον όχι αν και η συνολική περιουσία των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων σχεδόν διπλασιάστηκε αφότου ξεκίνησε η πανδημία, φτάνοντας τον Οκτώβριο στα 5,04 τρισ. δολάρια.

Όμως την ίδια στιγμή, μία «τέλεια καταιγίδα» από κρίσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η πανδημία του κορωνοϊού, έφερε πολλές χώρες στην πείνα και την εξαθλίωση.

Για παράδειγμα, ο μισός πληθυσμός του Αφγανιστάν -22,8 εκατ. άτομα- αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση πείνας, σύμφωνα με τον οργανισμό του ΟΗΕ. Πολλοί πουλάνε τα κορίτσια τους για λίγα δολάρια ώστε να σιτίσουν τα άλλα παιδιά τους. Στην Αιθιοπία, 5,2 εκατ. άτομα χρειάζονται επειγόντως επισιτιστική βοήθεια.

Mοιάζει αδιανόητο να μπορεί κανείς να σώσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων από την πείνα χωρίς επί της ουσίας να του κοστίσει τίποτε και να μην το κάνει. Πρόκειται για έναν jet set αγριανθρωπισμό. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης