Η πτήση της σορού της Ελισάβετ προκάλεσε μπλακ άουτ στο Internet

Η μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε με ένα σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF).

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια χρήστες του Internet αποφάσισαν να παρακολουθήσουν την πτήση μέσω μιας ιστοσελίδας που προσφέρει αυτή την υπηρεσία αλλά και μέσω του YouTube που επίσης είχε σχετική προβολή.

Η πλατφόρμα Flightradar24 δέχτηκε την ταυτόχρονη επίσκεψη 4,8 εκατ. χρηστών που θέλησαν να παρακολουθήσουν την πτήση του αεροσκάφους της RAF με αποτέλεσμα όπως ήταν αναμενόμενο να μην μπορέσει να αντέξει αυτόν τον… συνωστισμό και να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ανέμεναν την αυξημένη κίνηση και είχαν προσπαθήσει να πάρουν κάποια μέτρα προστασίας ώστε η πλατφόρμα να ανταποκριθεί στην επιπλέον από το συνηθισμένο επισκεψιμότητα αλλά η «εισβολή» περίπου πέντε εκατομμυρίων χρηστών δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί και η πλατφόρμα δεν… άντεξε.

Το προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας του Flightradar24 έγινε πρόσφατα με το ταξίδι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν όπου την πτήση παρακολούθησαν περίπου 2,2 εκατ. χρήστες.

Την πτήση της μεταφοράς της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ που έλαβε την ονομασία "Kittyhawk" παρακολούθησε υπερδιπλάσιος αριθμός χρηστών κάτι που δεν υπολόγισαν προφανώς τα στελέχη της πλατφόρμας ή και να το ανέμεναν δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν το μπλακ άουτ.

Όπως ανέφεραν περίπου 600 χιλιάδες χρήστες κατάφεραν να παρακολουθήσουν ένα μέρος της πτήσης πριν η πλατφόρμα τεθεί εκτός λειτουργίας.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης