Η Μόσχα ελπίζει σε ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ

Η Μόσχα ελπίζει σε μια ανταλλαγή κρατουμένων με την Ουάσιγκτον που θα περιλαμβάνει τον καταδικασθέντα διακινητή όπλων Βίκτορ Μπουτ,  δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Μπουτ, ο οποίος είναι ένας Ρώσος κρατούμενος που εκτίει ποινή φυλάκισης 25 ετών για εμπορία όπλων, είναι γνωστός ως «Έμπορος του Θανάτου».

Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διερευνούν την πιθανότητα ανταλλαγής κρατουμένων που θα έστελνε πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες φυλακισμένους Αμερικανούς, μεταξύ των οποίων της πρωταθλήτριας του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, με αντάλλαγμα τον Μπουτ.

«Θέλω να ελπίζω ότι η προοπτική μιας ανταλλαγής όχι μόνο παραμένει επίκαιρη αλλά ενισχύεται και ότι θα έρθει η στιγμή που θα επιτύχουμε μια συγκεκριμένη συμφωνία», δήλωσε ο Ριάμπκοφ σύμφωνα με το Interfax.

«Οι Αμερικανοί δείχνουν κάποια εξωτερική δραστηριότητα, δουλεύουμε επαγγελματικά μέσω ενός ειδικού διαύλου σχεδιασμένου γι’ αυτό», συνέχισε. «Ο Βίκτορ Μπουτ είναι μεταξύ αυτών που συζητούνται και σίγουρα υπολογίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Μια ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα αποτελούσε μια από τις πιο ασυνήθιστες κινήσεις, σχολιάζει το Reuters αναφέροντας μια πιθανή συμφωνία περιλαμβάνει την Γκρίνερ, η οποία αντιμετωπίζει εννέα χρόνια φυλάκισης στη Ρωσία, και τον πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών στη Ρωσία αφού καταδικάστηκε για κατηγορίες κατασκοπείας που ο ίδιος αρνείται.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης