Η Ευρώπη των 11.000.000 άδειων σπιτιών έχει και εκατομμύρια... άστεγους!

άστεγος

Θεωρητικά η Ευρώπη θα μπορούσε να μην έχει ούτε έναν άστεγο. Ο λόγος; Διαθέτει 11.000.000 άδεια...σπίτια! Ενδεικτικά, στην Ισπανία περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια σπίτια μένουν κενά, ενώ αντιστοίχως 2 εκατ. άδειοι χώροι παραμένουν σε Γαλλία και Ιταλία, 1,8 εκατ. στη Γερμανία και περισσότερα από 700.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός άδειων σπιτιών στην Ιρλανδία, την Ελλάδα (περίπου 300.000 άδεια σπίτια), την Πορτογαλία και διάφορες άλλες χώρες. Πολλοί από αυτούς τους χώρους βρίσκονται σε απομακρυσμένα θέρετρα διακοπών που είχαν χτιστεί τις εποχές της «έκρηξης» της δόμησης λίγο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, το διάστημα 2007 - 2008. Τα σπίτια αυτά έχουν μείνει αναξιοποίητα.

Στην κορυφή αυτών των 11 εκατ. άδειων σπιτιών -πολλά εκ των οποίων αγοράστηκαν ως επένδυση από ανθρώπους που δεν επρόκειτο να μείνουν ποτέ σε αυτά- υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που είναι μισοχτισμέν.

Μια έρευνα του Guardian αποκάλυψε ότι το ένα τρίτο των σπιτιών στην πιο ακριβή περιοχή του Λονδίνου, το «Billionaires Row» είναι άδεια, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που έμειναν ερείπια μένοντας άδεια για περίπου 25 χρόνια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης