Η Δύση βομβαρδίζει τις θέσεις των τζιχαντιστών - Απαγωγή Γάλλου τουρίστα σε νέο βίντεο

Η Δύση ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών, οι οποίοι απαντούν με απαγωγές αθώων ανθρώπων.

Οι επιδρομές των αμερικανικών μαχητικών επεκτάθηκαν και στις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, με τη συμμετοχή αραβικών χωρών.

Πρώτοι στόχοι ήταν θέσεις της ISIS στη Ράκα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, στο Ντεΐρ αλ Ζορ και σε σημεία κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ. Τα πλήγματα γίνονται από αέρος αλλά και με πυραύλους που εκτοξεύονται από θαλάσσης

Στις επιχειρήσεις εμπλέκονται, σύμφωνα με αξιωτούχους που επικαλείται το Reuters, και η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν. Ο βαθμός εμπλοκής τους -με παραχώρηση βάσεων ή με ακόμη ενεργότερη συμμετοχή- είναι ακόμη άγνωστος. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν μόνο πως το Κατάρ έχει «υποστηρικτικό ρόλο».

Στο μεταξύ γνήσιο είναι βίντεο στο οποίο εμφανίζεται γάλλος υπήκοος ως όμηρος ισλαμιστών στην Αλγερία. Οι απαγωγείς ανήκουν σε αλγερινή οργάνωση που πρόσφατα διακήρυξε την αφοσίωσή της στο «χαλιφάτο» της ISIS. Το Παρίσι διαμηνύει πως η στάση του Παρισιού -που συνδράμει τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ- δεν θα αλλάξει ούτε λύτρα δεν θα δοθούν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης