Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ θα αλλάξει τα δεδομένα;

Ένας 20χρονος είναι ο δράστης της επίθεσης κατά του Τραμπ. Είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών. Νεκρός αφού πρώτα σκότωσε και έναν πολίτη ενώ τραυμάτισε δυο.

Αυτό που συνέβη στην Πενσιλβάνια ήταν η πρώτη σοβαρή απόπειρα δολοφονίας για τη ζωή Αμερικανού προέδρου μετά τον πυροβολισμό του Ρόναλντ Ρίγκαν τον Μάρτιο του 1981.

Η διαρκής απειλή βίαιου θανάτου είναι κάτι σαν επαγγελματικός κίνδυνος για τους Αμερικανούς ανώτατους διοικητές και τέσσερις εν ενεργεία πρόεδροι έχουν βρει τον θάνατο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το περιστατικό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη φετινή προεδρική κούρσα.

Ο Τραμπ έχει χτίσει την εκστρατεία του στην ιδέα ότι όλοι θέλουν να τον καταρρίψουν. Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, δικαστές, πολιτικοί αντίπαλοι και δημοσιογράφοι έχουν όλοι κατηγορηθεί ότι προσπάθησαν να χτυπήσουν την εκστρατεία του και να εμποδίσουν την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

Πολλοί από αυτούς τους ισχυρισμούς δικαίως αμφισβητήθηκαν. Αλλά μετά το περιστατικό στην Πενσιλβάνια, ακόμη και οι χειρότεροι εχθροί του Τραμπ δεν μπορούν να αρνηθούν ότι υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να τον δουν νεκρό παρά να επανεκλεγεί.

Όπως συνέβη με τον Ρίγκαν, ο Τραμπ μπορεί να περιμένει ώθηση στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες ήδη έδειχναν ότι ο Ρεπουμπλικανός μπορεί να ξανακερδίσει τον Νοέμβριο. Τα γεγονότα στην Πενσιλβάνια μπορέι να ενισχύσουν την υποψηφιότητά του.

Τους μήνες μετά τον πυροβολισμό του Ρόναλντ Ρίγκαν, ο νεοεκλεγείς Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είδε μια άνοδο των δημοσκοπήσεων κατά οκτώ μονάδες.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ ισχυρίζονται ήδη ότι η απόπειρα δολοφονίας είναι η τελευταία μάχη στον πόλεμό του για τη διάσωση των ΗΠΑ και αυτό το πλαίσιο θα κυριαρχήσει τώρα στην εκστρατεία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης