Ηγέτης Χαμάς για θάνατο 3 γιων και 4 εγγονών του: Το αίμα που χύθηκε θα μας κάνει ακόμα πιο ανυποχώρητους

Η στάση της Χαμάς δεν θα αλλάξει στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα, δήλωσε ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, μετά τον θάνατο τριών γιων και τεσσάρων εγγονών του σε βομβαρδισμό του Ισραήλ.

Χθες Τετάρτη, η Χαμάς ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν τρεις γιοι και τέσσερα εγγόνια του Ισμαήλ Χανίγια σε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι, στην πόλη της Γάζας.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», δήλωσε ο Χανίγια. Όπως είπε, «ο εχθρός έβαλε στο στόχαστρο όχημα στο οποίο επέβαιναν».

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον των τριών γιων του Χανίγια, χαρακτηρίζοντάς τα μέλη του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Η εξέλιξη καταγράφτηκε την ώρα που οι μεσολαβητές, το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ, αναμένουν την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση για να κηρυχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία θα συνοδευτεί από την ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με παλαιστίνιους φυλακισμένους.

«Ο εχθρός νομίζω πως μπορεί να σπάει τη βούληση του λαού μας και να ωθήσει τους ηγέτες να κάνουν παραχωρήσεις (…) Μπορεί να ονειρεύεται. Το αίμα που χύθηκε θα μας κάνει ακόμα πιο ανυποχώρητους», είπε ο Χανίγια. «Οι διεκδικήσεις μας είναι ξεκάθαρες και δεν θα τις εγκαταλείψουμε. Αν ο εχθρός πιστεύει πως βάζοντας στο στόχαστρο του γιους μας στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων, και προτού η Χαμάς δώσει την απάντησή της, θα ωθήσει το κίνημα να αλλάξει θέση, απατάται», πρόσθεσε.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, που εξελέγη πρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς του 2017, ζει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του εξέφρασε χθες τα συλλυπητήριά του, όπως και ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί και ο δεύτερος τη τάξει της λιβανικής Χεζμπολά, ο Ναΐμ Κάσεμ, που επικοινώνησαν μαζί του, σύμφωνα με το κίνημά του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης