Ευρωδικαστήριο: Χρόνος εργασίας η μετακίνηση από το σπίτι στη δουλειά

Πρωτοφανής απόφαση του Ευρωδικαστηρίου: Ο χρόνος μετάβασης προς την εργασία είναι εντός του... ωραρίου και πρέπει να αμοίβεται! 

«Ανήκουστη» χαρακτηρίζει την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου το εδρεύον στο Λουξεμβούργο δικαστήριο η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ενώ η βρετανική «Telegraph» αποκαλύπτει ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον - που ήδη προσπαθεί να παρακάμψει ντιρεκτίβα της ΕΕ που απαγορεύει την εργασία πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα - αναζητεί ήδη τρόπους εξαίρεσης της χώρας του από την υποχρέωση που δημιουργεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη "ξηλώνει" εργασιακά δικαιώματα δεκετιών. Η Γερμανία έκοψε τα επιδόματα τέκνων, παροχές και διευκολύνσεις προς τους γονείς, ενώ περιορίζουν δραστικά το κράτος κοινωνικής πρόνοιας.

Οι Γάλλοι συζητούν να καταργήσουν το περιβόητο 35ωρο που καθιέρωσε το έτος 2000 η κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν.

Οι Ιταλοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας που υιοθετεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Η Ελλάδα όπως άλλες χώρες των μνημονίων περιορίζει το κοινωνικό κράτος και έχει καταργήσει στην πράξη κάθε εργασιακό δικάιωμα υποτίθεται για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης