Ερντογάν : Το Ισραήλ έριξε τον Μόρσι

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον αιγυπτιακό στρατό. 

«Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ' αυτό; Το Ισραήλ» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Άγκυρα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που έχει τις καταβολές του στο ισλαμιστικό κίνημα.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι στη διάρκεια ενός φόρουμ στη Γαλλία, πριν από τις εκλογές του 2012 που οδήγησαν στην εξουσία τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του Μόρσι, «ο Ισραηλινός υπουργός Δικαιοσύνης και ένας εβραίος διανοούμενος είχαν χρησιμοποιήσει αυτή τη διατύπωση: Ακόμη κι αν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κερδίσουν τις εκλογές, δεν θα βγουν νικητές, διότι η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες».

Η Τουρκία έχει καταδικάσει σφοδρά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι, αντιδρώντας σε σκληρούς τόνους στην καταστολή από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας των συγκεντρώσεων υποστήριξης του καθαιρεθέντος ισλαμιστή προέδρου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης