Γκάλοπ σε 23 χώρες της Globescan για το BBC, δείχνει ότι η ανεργία φοβίζει όλο και περισσότερους

Η ανεργία προβληματίζει ένα αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με γκάλοπ που διεξήχθη για λογαριασμό του BBC World Service, με την συμμετοχή 11000 ανθρώπων σε 23 χώρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ετήσιου γκάλοπ που ονομάζεται The World Speaks (Ο κόσμος μιλά) και διενεργήθηκε από την Globescan, το 18% των ανθρώπων ανέφερε την ανεργία μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε με φίλους ή συγγενείς τον τελευταίο μήνα και που τους απασχολεί περισσότερο. Πρόκειται για ποσοστό εξαπλάσιο σε σχέση με αυτό της πρώτης δημοσκόπησης του 2009.

Μπορεί η διαφθορά και η φτώχεια να βρίσκονται στην κορυφή με την λίστα των παγκόσμιων ανησυχιών, οι απαντήσεις ωστόσο δείχνουν ότι το φλέγον ζήτημα της ανεργίας, φοβίζει ολοένα και περισσότερους και στις 23 χώρες, με τα ποσοστά να διαφέρουν, αντικατοπτρίζοντας τα καθημερινά προβλήματα της κάθε γεωγραφικής περιοχής.

Πιο πολύ από όλους τους ερωτηθέντες ανησυχούν για την ανεργία οι Ισπανοί (σε ποσοστό 54%, αύξηση ενός τρίτου σε σχέση με το περσινό γκάλοπ του BBC), ενώ ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τις εργασιακές προοπτικές είναι οι κάτοικοι του Μεξικού, της Τουρκίας, της Γκάνα και της Νιγηρίας.

Στις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Ιαπωνία, πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η παγκόσμια οικονομία. Αντιθέτως σε Νιγηρία, Ινδία, Τουρκία, Ινδονησία και Περού, κυρίαρχο στις συζητήσεις ήταν το πρόβλημα της διαφθοράς.

Σε Κίνα, Ρωσία, Κένυα και Φιλιππίνες οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και των καυσίμων/ ρεύματος συνιστούν τις βασικές ανησυχίες, ενώ στην Λατινική Αμερική ο κύριος φόβος είναι η βία και η εγκληματικότητα.

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης