Γιατί αυξάνονται τα ρωσικά πλήγματα στην ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Κυριακή σχεδόν 400 επιδρομές στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οι πιο σκληρές μάχες, όπως και πριν, είναι στην περιοχή του Ντονέτσκ. Αν και υπάρχουν λιγότερες επιθέσεις σήμερα λόγω της επιδείνωσης του καιρού, ο αριθμός των περιπτώσεων ρωσικών βομβαρδισμών παραμένει, δυστυχώς, εξαιρετικά υψηλός», είπε Ζελένσκι κατά το νυχτερινό του διάγγελμα, το βράδυ της Κυριακής.

«Στην περιοχή του Λουγκάνσκ – σιγά σιγά προχωράμε με μάχες», συνέχισε για να προσθέσει: «Μέχρι στιγμής, έχουν σημειωθεί σχεδόν 400 περιπτώσεις βομβαρδισμών στα ανατολικά από την αρχή της ημέρας».

Μετά την αποχώρηση από το δυτικό τμήμα της περιφέρειας Χερσώνα, η Ρωσία έχει μετακινήσει στρατεύματα για να ενισχύσει τις θέσεις στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Αναφερόμενος στις ουκρανικές θέσεις στο νότο, ο Ζελένσκι είπε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου «κρατούν τη γραμμή, καταστρέφοντας με συνέπεια και πολύ υπολογισμένα τις δυνατότητες των κατακτητών».

Η αύξηση των πυραυλικών επιδρομών της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει εν μέρει σχεδιαστεί για να εξαντλήσει τα εφόδια αεράμυνας του Κιέβου και να επιτύχει κυριαρχία στους ουρανούς, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου το Σάββατο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης