Γερμανοί φοροφυγάδες καταγγέλουν τους... εαυτούς τους για να μην φυλακιστούν!

Και στην Γερμανία η απειλή της φυλάκισης έχει καταθορυβήσει πολλούς πολίτες που τρέχουν στις Εφορίες να αποκαλύψουν ότι είναι... φοροφυγάδες! Ήδη 13.000 Γερμανοί φοροφυγάδες, έχουν προσφύγει τους τρεις πρώτους μήνες του 2014 στις Αρχές της χώρας, καταγγέλλοντας εαυτού.

Μια βασική αιτία που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι πλέον στις Ελβετικές Τράπεζες έχει σπάσει το απόρρητο και κυκλοφορούν λίστες με ονόματα και ποσά!

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αποκάλυψε χθες το κύμα φορολογικής κάθαρσης που σαρώνει τη χώρα, υπενθυμίζοντας την περίπτωση του Χένες προέδρου της Μπάγερν, που καταδικάστηκε σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή τον περασμένο μήνα επειδή απέκρυψε φόρους ύψους 28,5 εκατ. ευρώ μέσω μυστικού λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, οι φοροφυγάδες μπορούν να αποφύγουν τέτοιου είδους βαρύτατες ποινές αν καταφύγουν εθελοντικά στις αρμόδιες Αρχές, προτού οι τελευταίες κινήσουν τις διαδικασίες εναντίον τους

Προϋπόθεση για να καταγγείλουν τον... εαυτό τους είναι να μην έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές ούτε να επίκειται κάποιος φορολογικός έλεγχος σε βάρος τους.

Ο μεταμελημένος φορολογούμενος πραγματοποιεί τη σχετική καταγγελία εναντίον του εαυτού του στις αρμόδιες Αρχές και στη συνέχεια καταθέτει τα απαραίτητα έγγραφα για το ακριβές ύψος της φοροδιαφυγής που έχει διαπράξει.

Στη συνέχεια καταβάλλει εντός της προθεσμίας του υπουργείου Οικονομικών τους φόρους που του αναλογούν με τόκο 0,5% ανά μήνα και 5% σε περίπτωση φοροδιαφυγής άνω των 50.000 ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης