Γαλλία: «Σοκαρισμένος» ο δήμαρχος του Μπορντώ από τον εμπρησμό στην πόρτα του δημαρχείου

Ο δήμαρχος του Μπορντώ δήλωσε «πολύ πληγωμένος» και «πολύ σοκαρισμένος» από την πυρπόληση του δημαρχείου της πόλης κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις.

Κατά την ένατη ημέρα κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, την Πέμπτη 23 Μαρτίου, το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί στο Μπορντώ, όπως και σε άλλες πόλεις, πήρε βίαιη τροπή όταν ξέσπασαν επεισόδια.

Παρόλο που στην πόλη η τοπική ηγεσία ανήκει και στους Οικολόγους Πράσινους εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, έγινε στόχος ακόμη και το δημαρχείο.

Στον απόηχο των γεγονότων, ο δήμαρχος Πιέρ Χουρμίκ δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά σοκαρισμένος από αυτή την αντίδραση και το νόημα που της δίνεται».

Ο εκλεγμένος αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν βλέπει «το νόημα της επίθεσης στην πόρτα του δημαρχείου» και δεν κατανοεί «τον συμβολισμό που κρύβεται πίσω από αυτό», παρόλο που το κόμμα των Πρασίνων κινητοποιείται ενεργά κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Ο οικολόγος επικαλέστηκε επίσης «όλο το δημοτικό προσωπικό και τους εκλεγμένους αξιωματούχους της πόλης του Μπορντό, οι οποίοι δεν κατανοούν αυτές τις πράξεις βανδαλισμού».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης