Βρετανία: «Εμφύλιος» στους Τόρις μετά την παρέμβαση Τρας

Οι σύμμαχοι του Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισαν τη Λιζ Τρας «παραληρηματική» και προειδοποίησαν ότι περαιτέρω παρεμβάσεις θα κοστίσουν στους Τόρις τις επόμενες εκλογές, αφού ξεκίνησε μια σθεναρή υπεράσπιση της ατζέντας της για τη μείωση των φόρων.

Η πρώην πρωθυπουργός πυροδότησε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στο κόμμα των Τόρις υποστηρίζοντας ότι δεν της δόθηκε ποτέ μια «ρεαλιστική ευκαιρία» να εφαρμόσει τα ριζοσπαστικά της σχέδια.

Σπάζοντας τη σιωπή της για τις καταστροφικές 49 ημέρες της στην εξουσία με ένα άρθρο 4.000 λέξεων για την Telegraph, η Τρας κατηγόρησε «ένα πολύ ισχυρό οικονομικό κατεστημένο» και επέκρινε εμμέσως τον Σούνακ για αύξηση των φόρων ως υπουργός Οικονομικών.

Εγραψε ότι η αύξηση του εταιρικού φόρου από 19 σε 25% ήταν «αντιπαραγωγική» και είχε ζημιώσει τις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους «μισθούς των πολιτών».

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι η επιστροφή της στην πολιτική διαμάχη θα ενθαρρύνει τις ολοένα αυξανόμενες Συντηρητικές φωνές, που καλούν τον Τζέρεμι Χαντ, τον νυν υπουργό Οικονομικών, να άρει την άρνησή του να ανακοινώσει περικοπές φόρων τον επόμενο μήνα.

Αυτή την εβδομάδα η Τρας θα δώσει την πρώτη της συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης, στο περιοδικό Spectator, και θα υποστηρίξει επερχόμενες παρεμβάσεις για χαμηλότερο φόρο από το Conservative Growth Group, που δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα, το οποίο μετρά ήδη 50 βουλευτές των Τόρις.

Ωστόσο, αρκετοί Συντηρητικοί βουλευτές καταδίκασαν την Τρας για την αναζωπύρωση του διχασμού στις τάξεις των Τόρις μετά τις εσωτερικές διαμάχες του περασμένου έτους.

Σύμμαχος του πρωθυπουργού είπε: «Οσα περισσότερο μιλάει (η Τρας) τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η νίκη στις εκλογές»

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης