Βενεζουέλα: Για πρώτη φορά πάνω από 1.000 κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο

Το όριο των 1.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες ξεπέρασε για πρώτη φορά η Βενεζουέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας. 

Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκαν 1.138 κρούσματα σε μια μέρα, πράγμα που αυξάνει το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα με στα 27.938, διευκρίνισε ο υπουργός Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο Χόρχε Ροδρίγκες.

Η Βενεζουέλα επισήμως έχει καταγράψει 238 θανάτους εξαιτίας του Covid-19. .

Η χώρα, αντιμέτωπη με επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού, καταμετρούσε ως πριν από εννέα ημέρες λιγότερα από 20.000 κρούσματα.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας αμφισβητείται από την αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), καθώς όπως εκτιμούν είναι μάλλον πολύ κατώτερος από την πραγματικότητα στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων, που παραμένει βυθισμένη σε οικονομική και πολιτική κρίση.

Την Κυριακή ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο παρέτεινε την «κατάσταση συναγερμού» που είχε ανανεωθεί πριν από 30 ημέρες στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόφαση επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα. Το Καράκας επέβαλε καραντίνα τον Μάρτιο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης