Αφγανιστάν: Θάνατος δημοσιογράφου του Reuters εν μέσω διασταυρούμενων πυρών κυβερνητικών με Ταλιμπάν

Ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς Ντάνις Σιντίκι σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε μια συμπλοκή ανάμεσα στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και σε μαχητές Ταλιμπάν κοντά σε ένα συνοριακό πέρασμα με το Πακιστάν, δήλωσε ένας αφγανός διοικητής.

Ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν μάχονταν για την ανακατάληψη της περιοχής της κεντρικής αγοράς του Σπιν Μπολντάκ όταν ο Σιντίκι και ένας ανώτερος αφγανός αξιωματικός σκοτώθηκαν από διασταυρούμενα πυρά.

Ο Σιντίκι ήταν δημοσιογράφος ενσωματωμένος από τις αρχές της εβδομάδας στις αφγανικές ειδικές δυνάμεις, που εδρεύουν στη νότια επαρχία της Κανταχάρ, και έκανε ρεπορτάζ για τις συγκρούσεις ανάμεσα στους αφγανούς κομάντος και στους μαχητές Ταλιμπάν.

Ο Σιντίκι ανήκε στην ομάδα των φωτορεπόρτερς του πρακτορείου που είχαν βραβευτεί το 2018 με Πούλιτζερ για το φωτορεπορτάζ τους για την προσφυγική κρίση των Ροχίνγκια.

Φωτογράφος του Reuters από το 2010, η δουλειά του Σιντίκι κάλυπτε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, μέχρι την προσφυγική κρίση με τους Ροχίνγκια, τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ και τους σεισμούς στο Νεπάλ.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης