Αυστραλία: Το Σίδνεϊ παρατείνει το lockdown

Οι αρχές της Αυστραλίας παρατείνουν  το lockdown του Σίδνεϊ για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του Covid-19 στην πόλη.

Η απόφαση έρχεται μετά τα 97 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τις συνολικές μολύνσεις από το μολυσματικό στέλεχος Δέλτα σε σχεδόν 800.

Το lockdown στο Σίδνεϊ, πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ξεκίνησε πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες και έχει πλέον επεκταθεί στη γειτονική πολιτεία της Βικτώριας όπου εντοπίστηκαν επτά νέα κρούσματα ιού την Τετάρτη.

Οι αρχές έχουν συνδέσει την εξάπλωση του ιού με μια εταιρεία μετακόμισης που βοήθησε μια οικογένεια να μετακινηθεί από τη Νέα Νότια Ουαλία στη Μελβούρνη, στη Βικτώρια. Μάλιστα έχουν απομονώσει μια πολυκατοικία, όπου έχουν εντοπιστεί τέσσερις από τις επτά περιπτώσεις.

«Οι επόμενες μέρες θα είναι απόλυτα κρίσιμες», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης του Covid-19 στη Βικτώρια, Τζέροϊν Βαϊμάρ.

Όπως είπε, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, οι οποίοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, δεν φορούσαν μάσκες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης