Απόπειρα κατά Τραμπ: Μαθήματα σκοποβολής έκανε ο δράστης, αλλά «δεν πείραζε ούτε μύγα» – Όλα τα αντιφατικά στοιχεία για την προσωπικότητά του

Πάνω από ένα 24ωρο έχει περάσει από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ και κανείς ακόμη δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή εικασία για το τι ήταν αυτό, που ώθησε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς να ανοίξει πυρ κατά του πρώην προέδρου και του πλήθους σκοτώνοντας έναν 50χρονο άνδρα και τραυματίζοντας σοβαρά δύο ακόμη.

Ο ίδιος έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή. Γονείς, συνάδελφοι, παλιοί συμμαθητές δεν μπορούν να δώσουν καμία εξήγηση. Οι αναρτήσεις του στα social media δεν περιείχαν τίποτα το απειλητικό ή ανησυχητικό.

Τα μαθήματα σκοποβολής

Αυτό που έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ώρες είναι πως για πάνω από έναν χρόνο ήταν εγγεγραμμένος σε μία λέσχη σκοποβολής και έκανε μαθήματα. Οι υπεύθυνοι της λέσχης επιβεβαίωσαν την πληροφορία αλλά αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στην ομάδα σκοποβολής του Λυκείου του, αλλά απορρίφθηκε στα πρώτα δοκιμαστικά και δεν θέλησε να προσπαθήσει ξανά.

Να θυμίσουμε ότι στην επίθεσή του χρησιμοποίησε ένα τουφέκι AR -15, το οποίο σύμφωνα με το FBI κατείχε νόμιμα ο πατέρας του.

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν επίσης ότι είχε εκρηκτικούς μηχανισμούς τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητό του.

Οι διαφορετικές εκδοχές των συμμαθητών

Ορισμένοι απόφοιτοι του Λυκείου, στο οποίο φοίτησε, τον περιέγραψαν αρχικά ως μοναχικό τύπο, που «δεν μπορούσε να ταιριάξει» και δεχόταν ανελέητο μπούλινγκ. «Είχε πάντα έναν στόχο στην πλάτη», είπε ένας εξ αυτών. Ωστόσο άλλοι συμμαθητές που ήταν μαζί του στην τάξη έκαναν λόγο για ένα «καλό παιδί», που «δεν είχε τίποτα το ασυνήθιστο». Δεν ήταν μεν δημοφιλής, αλλά είχε κάποιους φίλους και ήταν πολύ αγαπητός στους δασκάλους, είπαν, τονίζοντας πως ήταν εξαιρετικός μαθητής.

Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι είναι πως δεν μιλούσε ποτέ άσχημα για κανέναν, ενώ δεν μιλούσε για πολιτική, δεν φαινόταν να έχει κάποια ξεκάθαρη ιδεολογική προτίμηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις συναδέλφων του στο γηροκομείο, στο οποίο εργαζόταν. Κάνουν λόγο για ένα γλυκό παιδί, που νοιαζόταν πολύ για τους τροφίμους. «Ήταν πραγματικά καλός. Δεν θα μπορούσε να πειράξει ποτέ ούτε μύγα», δήλωσε πρώην συνάδελφός του στο CBS.

Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια και τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις. Όπως έγινε γνωστό, ήταν εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικάνων, αλλά είχε κάνει και μία μικρή δωρεά σε οργάνωση συνδεόμενη με τους Δημοκρατικούς. Δεν εμπλεκόταν πάντως σε παθιασμένες αντιπαραθέσεις για την πολιτική.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης