Αναλυτές εκτιμούν ότι η Βρετανία θα ζημιωθεί σοβαρά από το Brexit

To Brexit θα πληρωθεί ακριβά αναφέρει η Standard and Poors. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «αποκάλυψε ρήγματα στη βρετανική κοινωνία», αναφέρει ο οίκος υποστηρίζοντας ότι ενώ η Βρετανία θα υποστεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα από το Brexit, οι επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία θα είναι «περιορισμένες».

Ο S&P αναίρεσε την αξιολόγησή του ΑΑΑ για το βρετανικό αξιόχρεο και υποβάθμισε τις προοπτικές του σε αρνητικές μετά το δημοψήφισμα -ένα «πρωτοφανές βήμα» που αντανακλά το οικονομικό και πολιτικό μέγεθος της απόφασης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οίκου για τις αξιολογήσεις, Μόριτς Κρέμερ.

Ο Κρέμερ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συνεννοηθεί με τις Βρυξέλλες και ότι οι 28 χώρες-μέλη της ΕΕ δεν θα υποχωρήσουν από το «αδιαίρετο» των τεσσάρων αρχών που αφορούν στην εσωτερική αγορά - την ελευθερία κίνησης, εργασίας, κεφαλαίων και αγαθών.

Αυτό σημαίνει ότι μία «σκληρή» έξοδος - χωρίς τη διατήρηση πρόσβασης της Βρετανίας στην εσωτερική αγορά της ΕΕ - είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης