Αμερικανική επιδρομή στη Συρία με στόχο τον «τζιχαντιστή Τζον» - Τον σκότωσαν;

Η αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε σε πλήγμα στη Συρία με στόχο τον Μοχάμεντ Εμουάζι, τον θεωρούμενο «τζιχαντιστή Τζον» -τον δήμιο στα φρικαλέα βίντεο της ISIS που αποκεφάλιζε ξένους ομήρους. Μάλιστα αμερικανικά ΜΜΕ βεβαιώνουν ότι ο δήμιος έπεσε νεκρός τη στιγμή που έμπαινε σε αυτοκίνητο.

Οι τζιχαντιστές λένε ότι ο δήμιος είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένος αλλά αυτό ισως είναι μια πρόφαση για να μην τον εμφανίσουν ζωντανό ώστε να διαψευστούν οι αμερικανοί.

Η έκβαση της επιδρομής βρίσκεται «υπό αξιολόγηση», σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ωστόσ πηγές αναφέρουν ότι η εκτέλεση του.. εκτελεστή έγινε με καθαρό τρόπο χωρίς παράπλευερες απώλειες (σκοτώθηκαν άλλοι τρεις τζιχαντιστές).

Το εγχείρημα έχει μήνυμα προς τους βάρβαρους τζιχαντιστές: Σας κυνηγάμε έναν - έναν ανάλογα με τα εγκλήματά ενός εκάστου. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ ανέφερε πως το πλήγμα έγινε στην περιοχή της Ράκκα -η «πρωτεύουσα» του υποτιθέμενου χαλιφάτου.

Ο Εμουάζι θεωρείται ότι ήταν ο δήμιος στα βίντεο με την εκτέλεση των αμερικανικών ομήρων Στίβεν Σότλοφ, Τζέιμς Φόλεϊ (δημοσιογράφοι), Αμπντούλ Ράχμαν Κάσιχ, των βρετανών Ντέιβιντ Χέινς και Άλαν Χένινγκ (που εργάζονταν με ανθρωπιστικές οργανώσεις) και του ιάπωνα Κέντζι Γκότο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης