Αλληλοκατηγορίες και κρίση στους Ποδέμος

Γκρίνια και ναζήτηση ευθυνώ στους Ποδέμος. Τ εκλογικό αποτέλεσμα ξάφνιασε το κόμμα και πυροδότησε τη σύγκρουση των ηγετών του κόμματος. Ενας από τους συνιδρυτές του, ο Χουάν Κάρλος Μονεντέρο, σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο καταγγέλλει ως υπεύθυνες για την ήττα την κατεύθυνση που έλαβε η προεκλογική εκστρατεία και την απουσία ιδεολογικής αλήθειας.

Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν μα απευθείας επίθεση εναντίον του «νούμερο 2» του κόμματος, Ινιγκο Ερεχόν, που προσπάθησε να αμβλύνει το ακραίο πολιτικό μήνυμα του κόμματος. Ο ίδιος, βέβαια, υποδεικνύει ως υπεύθυνο για το εκλογικό αποτέλεσμα τη συμμαχία με την Ενωμένη Αριστερά που, όπως επισημαίνει,,δεν επέφερε τα ποθητά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και ο ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς Αλμπέρτο Γκαρζόν υπεραμύνθηκαν της συμμαχίας, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν τα δύο κόμματα είχαν κατεβεί μεμονωμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατακραυγή είναι πολύ έντονη στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, με τους ψηφοφόρους να καταφέρονται κατά της συμμαχίας σε σημείο που ο επικεφαλής οργανωτικού του κόμματος Ποδέμος Πάμπλο Εχενίκε απείλησε να «ξεριζώσει τα παράσιτα» αναφερόμενος στα μέλη του κόμματος. «Οι εσωτερικοί πόλεμοι μας ματώνουν, μας καίνε και μας ενοχλούν», αναφέρει σε εσωτερικό μνημόνιο το οποίο διέρρευσε στον Τύπο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης