«ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ Ομπάμα: «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα»

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ της "αφερέγγυας" Ελλάδας και της "πλούσιας" Ιταλίας, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας με δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

"Θα έκανα διάκριση μεταξύ μιας χώρας όπως η Ελλάδα και (μιας χώρας) όπως η Ιταλία. Η Ελλάδα έχει πραγματικό πρόβλημα φερεγγυότητας, έχει ένα τεράστιο χρέος και πρέπει να λάβει πολύ σκληρές και μακροπρόθεσμες αποφάσεις αν θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη. Αυτό ισχύει ακόμη κι αν βγει από την Ευρώπη, αν πραγματικά προτίθεται να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Η Ιταλία ωστόσο έχει περισσότερο πρόβλημα ρευστότητας, είναι μια χώρα μεγάλη και πλούσια, είναι η τρίτη οικονομία στην Ευρώπη, η όγδοη στον κόσμο…" είπε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας με δημοσιογράφους του ιταλικού πρακτορείου Ansa στον Λευκό Οίκο.

Στην συνέχεια, ο αμερικανός πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα προς Γαλλία και Γερμανία, "που έχουν μεγάλη επιρροή", όπως είπε, ζητώντας τους να πετύχουν μια συμφωνία με την χώρα μας, με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πιστεύει πως Παρίσι και Βερολίνο κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης