Η Ελλάδα θα μπορούσε αλλά...

Η γηραιά Ευρώπη καταρρέει. Η Ελλάδα γιατί;

 

Η Ευρώπη αργοπεθαίνει και οι αιτίες είναι πασιφανείς: Η παγκοσμιοποίηση ανακαλύπτει νέους τόπους να επενδύσει και να αναπτυχθεί. Επί αιώνες η Ευρώπη καταδυνάστευσε τον υπόλοιπο κόσμο μεταφέροντας στα δικά της εδάφη όλο τον πλούτο της. Λίγο αργότερα οι Ευρωπαίοι που μετέβησαν στις ΗΠΑ, αφού εξοντωσαν τους ιθαγενείς, ανακάλυψαν ακόμα και την εισαγωγή δούλων για να "αναπτυχθούν".

Σήμερα η Ευρώπη βιώνει κάτι αδιανόητο για την κουλτούρα της: Δεν την χρειάζεται κανείς! Οι... αποικίες αναπτύσσονται γοργά, χωρίς να έχουν ανάγκη την δυτική τεχνογνωσία, τα ευρωπαϊκά κεφάλαια ή τα... καθρεφτάκια. Στον πλανήτη Γη, ο υπόλοιπος κόσμος δεν χρειάζεται πουθενά την Ευρώπη.

Μέσα σε αυτό το πρωτοφανές περιβάλλον παρακμής, όπου η "γηραιά" - δηλαδή ξεπερασμένη - ήπειρος νομίζει ότι το πρόβλημά της είναι... δημοσιονομικό, μια μικρή χώρα ονόματι Ελλάδα, προσπαθεί να διασώσει εαυτόν υπερφορολογώντας άδικα, ερημοποιώντας το επιχειρείν και πνίγοντας τον άφθονο πλούτο της στην τρομακτική ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος, να οδηγήσει την χώρα μακράν της κρίσης.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιδείξει προσαρμοστικότητα και να οδηγηθεί γοργά στην ανάπτυξη, ανεξάρτητα από την πορεία της Ευρώπης. Η στρατηγική της θέση και οι φοβερές ευκαιρίες ανάπτυξης που έχει θα ήταν η απάντηση. Όμως με πολιτικούς που μιμούνται αυτούς των δεκαετιών 70 και 80 πώς να ελπίζει κανείς;

             molonoti.gr