Όταν περιγράφεις (στο διαδίκτυο) αυτό που δεν είσαι!

Όταν είχαν ρωτήσει τον Γούντι Άλεν αν έχει κάποιο πρόβλημα με την εμφάνισή του είχε πει το αμίμητο: "Ναι, μόνο ένα: Θάθελα να ήμουν κάποιος άλλος"! Μάλλον δεν είναι ο μόνος!

Έρευνα συμπεραίνει ότι δύο στους τρεις χρήστες κοινωνικών δικτύων υπερβάλλουν στα όσα γράφουν για τον εαυτό τους, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων, τα οποία ξεκινούν από την εκδήλωση συναισθημάτων ενοχής και ντροπής, συνεχίζουν με την εμφάνιση κατάθλιψης και χτυπούν ακόμη και την πόρτα της παράνοιας.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι διαθέτουν γνώσεις και ικανότητες που δεν έχουν αλλά και ότι διάγουν έναν βίο ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την πραγματικότητα. Οταν κλείνουν τον υπολογιστή τους, έρχονται αντιμέτωποι με τον αληθινό εαυτό τους και την πραγματική τους ζωή, αδυνατώντας να διαχειριστούν την απόσταση της εικονικής από την πραγματική τους υπόσταση...

Ο... ΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟΣ

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αρκούν πέντε λεπτά παραμονής στο Facebook για να εκτοξευθούν ο εγωισμός και το επίπεδο αυθορμητισμού ενός χρήστη. Aυτή η απότομη αλλαγή διάθεσης μπορεί να κάνει τον χρήστη να εμφανίσει επιθετικές ή ακόμη και βίαιες συμπεριφορές, ενώ είναι πιθανόν να τον κάνει να τρώει περισσότερο και μάλιστα παχυντικές τροφές. Μπορεί επίσης να τον οδηγήσει σε παράτολμες οικονομικά αποφάσεις με αποτέλεσμα να χάσει πολλά χρήματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης