Υποβλήθηκε από ουτις στις Παρ, 23/05/2014 - 17:57.
Ισπανοί επιστήμονες βεβαιώνουν ότι το κόκκινο κρασί «καθαρίζει» από τα καταστρεπτικά βακτήρια που ευθύνονται για τη δημιουργία της τερηδόνας
Το εκχύλισμα κόκκινου σταφυλιού όσο και το κρασί (με αλκοόλ και χωρίς) χαρίζουν προστασία κατά της τερηδόνας και της ουλίτιδας.
Συγκεκριμένα βακτήρια συναντιούνται εντός της στοματικής κοιλότητας δημιουργώντας ένα φιλμ επάνω στο σμάλτο των δοντιών. Αυτές οι κοινότητες βακτηρίων ευθύνονται για τη δημιουργία της πλάκας, ενώ απελευθερώνουν οξύ που οδηγεί στην καταστροφή του σμάλτου.
Το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόκρεμα πλούσια σε φθόριο μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, αλλά σύμφωνα με τους ισπανούς ερευνητές, η δράση της είναι περιορισμένη
Το κόκκινο κρασί με ή χωρίς αλκοόλ αλλά και το εκχύλισμα κόκκινου σταφυλιού αποτελούσαν τα πιο δραστικά υγρά ως προς την καταπολέμηση των καταστρεπτικών βακτηρίων.
Μοιράσου το: