Υποβλήθηκε από ουτις στις Τετ, 19/03/2014 - 14:23.
Αν φάμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο στομάχι και στο έντερό μας φροντίζουν να δημιουργήσουν από αυτήν μια σειρά από ωφέλιμες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που κάνουν καλό στην καρδιά μας. Αυτή η συνεργατική σχέση μαύρης σοκολάτας - μικροοργανισμών αποτελεί το υγιεινό μυστικό της, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετές πολυφαινόλες ή αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι κατεχίνες, καθώς και διατροφικές ίνες, που γενικά δεν απορροφώνται καλά από το ανθρώπινο έντερο. Όμως εν προκειμένω αναλαμβάνουν δουλειά τα "καλά" βακτήρια, που καθώς «χωνεύουν» τη σοκολάτα, διασπούν (μεταβολίζουν) χημικά μέσω ζυμώσεων τις πολυφαινόλες και τις ίνες σε μικρότερα αντιφλεγμονώδη μόρια, τα οποία απορροφώνται πλέον πολύ καλύτερα από τον άνθρωπο.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η επίδραση του κακάο στο μικροβιακό οικοσύστημα του εντέρου μιμείται την ευεργετική επίδραση των προβιοτικών και πρεβιοτικών.
Πηγή:
http://molonoti.gr με πληροφορίες από το Βήμα
Μοιράσου το: