Οι Τυραννόσαυροι ήταν δυο φορές βαρύτεροι από όσο πιστεύαμε

Ο Τυραννόσαυρος ρέξ είναι ο απόλυτος σταρ του κόσμου των δεινοσαύρων και αποτελεί μόνιμο στόχο έρευνας των παλαιοντολόγων αλλά και επιστημόνων από άλλους τομείς.

Παρουσιάζονται συνεχώς μελέτες για τα βιολογικά και ανατομικά χαρακτηριστικά των Τυραννόσαυρων καθώς και για τις συνήθειες, τη συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής τους.

Η τελευταία μελέτη για τον T.rex έγινε από παλαιοντολόγους του Καναδικού Μουσείου της Φύσης στην Οτάβα και σε αυτή ανατρέπεται και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο η εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για το βάρος του δεινόσαυρου που σκορπούσε τον φόβο και τον τρόμο οπουδήποτε έκανε την εμφάνιση του.

Τα ευρήματα που είχαν στην διάθεση τους οι επιστήμονες υποδείκνυαν ότι οι Τυραννόσαυροι μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τους οκτώ τόνους σε βάρος.

Σε συνέδριο παλαιοντολογίας που διεξάγεται στο Τορόντο οι ερευνητές παρουσίασαν τη μελέτη τους στην οποία αναφέρεται ότι οι Τυραννόσαυροι έφταναν σε βάρος τους 15 τόνους κάτι που αν ισχύει ανατρέπει όπως είναι ευνόητο σε πολλά επίπεδα τα όσα πιστεύαμε για αυτούς.

Αν η μελέτη αυτή επιβεβαιωθεί θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν τα δεδομένα για τα ανατομικά χαρακτηριστικά των Τυραννόσαυρων, τον τρόπο που κινούνταν και γενικότερα το πώς επηρέαζε τη ζωή τους το τεράστιο βάρος τους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης