Νέο «bug» στο Facebook - Πιθανώς επηρεάζονται εκατομμύρια χρήστες

Πρόβλημα λογισμικού (bug) που εντοπίστηκε στο Facebook πιθανώς επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες του, οι οποίοι ενδεχομένως εξαιτίας του να δημοσιοποίησαν ευρέως προσωπικές τους πληροφορίες, όπως προειδοποίησε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το BBC, το συγκεκριμένο bug κάνει μια ανάρτηση να διαμοιράζεται «σε όλους», ακόμα και αν ο χρήστης είχε προηγουμένως επιλέξει πιο περιορισμένο κοινό.

«Θα θέλαμε να απολογηθούμε για αυτό το λάθος» είπε ο Έριν Έγκαν, επικεφαλής ιδιωτικότητας στο Facebook. «Πρόσφατα βρήκαμε ένα bug που αυτόματα πρότεινε δημόσια ανάρτηση όταν κάποιοι δημιουργούσαν τα posts τους στο Facebook».

«Λύσαμε αυτό το ζήτημα και αρχίζοντας από σήμερα ενημερώνουμε όσους επηρεάστηκαν, ζητώντας τους να εξετάσουν οποιαδήποτε posts έκαναν κατά το διάστημα εκείνο. Για να είμαστε ξεκάθαροι, το bug αυτό δεν επηρέασε τίποτα από όσα είχαν δημοσιεύσει στο παρελθόν - και μπορούσαν όπως και να έχει να επιλέξουν το κοινό τους, όπως έκαναν πάντα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για αυτό το λάθος».

Το πρόβλημα αυτό υπήρχε από τις 18 ως τις 22 Μαΐου, ανέφερε εκπρόσωπος, αλλά χρειάστηκαν άλλες πέντε ημέρες για να αλλάξουν τα posts και να γίνουν «private» - ή οτιδήποτε άλλο είχε επιλέξει ο κάθε χρήστης - πριν προκύψει το bug.

Όταν οι χρήστες δημοσιεύουν στο Facebook, υπάρχει ένα μενού επιλογών για το ποιος μπορεί να δει το post. Αν ο χρήστης επιλέξει «δημόσιο», τότε μπορούν να το δουν όλοι. Οι άλλες επιλογές περιορίζουν το κοινό. Το Facebook θυμάται ποια ήταν η τελευταία επιλογή και την κάνει αυτόματα την επόμενη φορά που ο χρήστης θα κάνει κάποια ανάρτηση.

Ωστόσο, από τις 18 ως τις 22 Μαΐου το bug αυτό έκανε posts «δημόσια», ακόμα και αν ο χρήστης είχε επιλέξει κάτι άλλο σε προηγούμενο post- ως εκ τούτου, αν ο χρήστης δεν πρόσεχε ποια ήταν η επιλογή, να ανέβαζε δημόσια κάτι που προοριζόταν για μικρότερο κοινό.

Το Facebook εκτιμά πως αυτό συνέβη σε 14 εκατομμύρια χρήστες, και για αυτό έχει αρχίσει να ενημερώνει σχετικά, ενώ παράλληλα επέστρεψε τα posts που επηρεάζονταν σε settings που είχαν επιλεγεί από τον χρήστη προηγουμένως.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης