Άλλαξε το πρόσωπό του μετά από σφαίρα

Ο 39χρονος Ρίτσαρντ Νόρις, υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή εγχείρηση το 2012, έχοντας περάσει 15 χρόνια φορώντας μάσκα και ζώντας ως ερημίτης στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας των τραυμάτων του.

Είχε πυροβολήσει κατά λάθος το πρόσωπό του σε ηλικία 22 ετών το 1997, διαλύοντας τη μύτη, τα ζυγωματικά, τα χείλια, τα δόντια και το σαγόνι του.

Μετά από χρόνια μεταμοσχεύσεων δέρματος, ο Δρ. Εντουάρντο Ροντρίγκεζ ηγήθηκε μιας ομάδας χειρουργών στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, σε μια επέμβαση που διήρκησε 36 ώρες, προκαλώντας μέσα σε μια νύχτα παγκόσμια αίσθηση.

Οι πιθανότητες να πεθάνει ο Νόρις κατά τη διάρκεια της επέμβασης ήταν πολύ μεγάλες όταν οι γιατροί αφαίρεσαν όλα τα προηγούμενα μοσχεύματα δέρματος για να αφήσουν μόνο ένα τμήμα της γλώσσας και την ελάχιστη προστασία στα μάτια του πριν την τοποθέτηση του νέου προσώπου.

Ο δότης ήταν ένας 20χρονος, που σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από φορτηγό την ώρα που διέσχιζε το δρόμο.

Ο Νόρις πρέπει να παίρνει καθημερινά φάρμακα για την καταστολή του ανοσοποιητικού του συστήματος αλλά και για να μην απορρίψει το σώμα του το μόσχευμα ενώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός με την υγεία του και να μην καπνίζει ή πίνει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης