Ψύχραιμη και κατευναστική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι Ευρωπαίοι αναλύουν τη στάση της

Αμηχανία, σύγχιση και προβληματισμό έχει προκαλέσει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη το μπαράζ μέτρων ανακούφισης που ανακοινώθηκε από υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά την παραλαβή των υπουργείων τους. Στην ουσία πρόκειται για ανατροπή ΟΛΩΝ των μνημονιακών υποχρεώσεων!

Στην Ευρώπη προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτές τις εξαγγελίες. Είναι μοχλός πίεσης ώστε να επιτευχθεί μαι καλύτερη συμφωνία στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν ή πρόκειται για ένα μήνυμα ότι θα υπάρξουν κόκκινες γραμμές που η νεα κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση καθησυχάζει τις αγορές :"Μέλημα της κυβέρνησης είναι η άνοδος των μετοχών των τραπεζών και η εύρυθμη λειτουργία τους. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις με στόχο την ενδυνάμωση των τραπεζών», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

Ο ίδιος, ανήγγειλε μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες και ένας μακρύς κατάλογος έργων σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσθεσε πως η νέα κυβέρνηση ενδιαφέρεται για νέες επενδύσεις που θα τονώσουν την απασχόληση.

Για τις ΔΕΚΟ, μέσω των οποίων θα εφαρμοστεί το ανθρωπιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης (όπως η ΔΕΗ), ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι ίδιες για την παροχή των αγαθών.

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΣΟΥΛΤΣ - ΝΤΑΙΕΛΜΠΛΟΥΜ

Πάντως η κυβέρνηση δικαιώνεται ήδη στο πρώτο που είχε πει: Δεν μιλάμε με την τρόικα πια, αλλά με τα θεσμικά πρόσωπα. Ο κ. Σουλτς λίγες ώρες πριν έρθει στην Ελλάδα, κατέστησε σαφές ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για τις απαιτήσεις που έχει η Ελλάδα από την Ευρώπη και το αντίστροφο, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Ελλάδα να επιτύχει περισσότερη οικονομική ανάπτυξη

Το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, προετοιμ΄'αστηκαν γι αυτές τις συναντήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης