Τράπεζα Θεμάτων: Νέα επίθεση χάκερ - Με καθυστερήσεις οι ενδοσχολικές εξετάσεις

Νέα επίθεση χάκερ τόσο στην Τράπεζα Θεμάτων όσο και σε παράπλευρα συστήματα του υπουργείου Παιδείας όπως το MySchool κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις και σήμερα στην άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κόπτσης έκανε λόγο για «επίθεση μεγατόνων». Όπως είπε «ενώ ολη τη νύχτα ήμασταν πάνω στο θέμα και δεν είχε καταγραφεί κάποια επίθεση και είχαμε λάβει περισσότερα μέτρα, το πρωί είχαμε μια μεγαλύτερη επίθεση όχι μόνο στο σύστημα αυτό αλλά και στα παράπλευρα συστήματα».

«Δεν θα τους τους περάσει, το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης με αφορμή την κυβερνοεπίθεση της Δευτέρας,  εξηγώντας ότι «πάνω από 1.000 σχολεία έχουν μπει και αντλούν θέματα και λίγα αντιμετωπίζουν προβλήματα». «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή» πρόσθεσε ο κ. Κόπτσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η επίθεση των χάκερ δεν έγινε στην πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, όπως τη Δευτέρα, αλλά στο δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) που υποστηρίζει την Τράπεζα Θεμάτων.
Λόγω αυτής της επίθεσης καταγράφηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην άντληση θεμάτων από σχολεία σε αρκετές περιοχές, ανάμεσα στις οποίες Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Ηλεία, Κερατσίνι.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που θα μπορούσαν να εξεταστούν οι μαθητές της Γ Λυκείου, που δεν τα κατάφεραν χθες λόγω της κυβερνοεπίθεσης στην Τράπεζα Θεμάτων, καθώς την Πέμπτη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με πηγές του υπουργείου Παιδείας να κάνουν λόγο για μικρό αριθμό μαθητών που αντιμετώπισαν τελικά πρόβλημα τη Δευτέρα καθώς σε 9 από τα 10 σχολεία οι ενδοσχολικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν παρά τις καθυστερήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης