Το Plan B για τα κανάλια που δεν πήραν άδεια: Άδεια Αττικής, συν μια - δύο περιφερειακές

Με στόχο να κλείσει οπωσδήποτε τα 4 κανάλια που δεν πήραν άδεια, ο κ. Παππάς κάνει μια ακόμη τρίπλα: Δεν ξεκινά τις θεματικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας όπου π.χ. το Star ή το Epsilon θα μπορούσαν να πάρουν για ψυχαγωγία και να συνεχίσουν την παρουσία τους, αλλά όπως είπε θα ξεκινήσει τις περιφερειακές.

Είναι βέβαιον ότι τα 4 κανάλια που έχασαν, θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να συνεχίσουν την τηλεοπτική τους παρουσία και μάλιστα διορθώνοντας όλα τους τα μεγέθη (αριθμό υπαλλήλων, κόστη λειτουργίας κ.α.) με τον παρακάτω τρόπο:

1. Διεκδικούν περιφερειακή άδεια Αττικής: Μαζί με τους γύρω νομούς καλύπτουν πάνω από 6.500.000 ανθρώπους.

2. Συνεχίζουν να εκπέμπουν μέσω ΝOVA, OTE TV, προσθέτοντας άλλους 500.000 πολίτες άλλων περιοχών.

3. Αγοράζουν τρεις περιφεριακές άδειες (Μακεδονία, Κρήτη, Πελοπόννησο) με παρένθετες εταιρείες και καλύπτουν πια (μέσω αναμεταδόσεων) το 90% της Επικράτειας, οπότε με έμμεσο τρόπο παραμένουν πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια.

Η λύση αυτή έχει φοβερά πλεονεκτήματα όπως πολύ μικρότερο τίμημα, μικρότερο πλαφόν εργαζομένων κ.λ.π. Σημειωτεόν ότι οι Σταθμοί που κόπηκαν έχουν ήδη πολύ μεγάλο τηλεοπτικό υλικό ώστε προβάλλοντας αγαπημένα προγράμματα, να παραμείνουν στην τηλεοπτικό χάρτη (έστω λαβωμένοι).

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις πάντως:

- Να εκχωρήσουν προσωπικό, εξοπλισμό και προγράμματα στους δυο νέους καναλάρχες. 

- Να συνεχίσουν μέσω Διαδικτύου και καλωδιακής τηλεόρασης περιμένοντας πολιτικές εξελίξεις και αποκατάστασή τους.

- Να κλείσουν, είτε εξοφλώντας κάθε υποχρέωση είτε πτωχεύοντας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Mega έχει ανακοινώσει πως δεν θα κλείσει, ενώ Alpha (με ανακοίνωση Κοντομηνά) και Star, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν. Μάλιστα το Star άφησε να εννοηθεί ότι όλα θα κριθούν στην Δικαιοσύνη "την οποία εμπιστεύεται απολύτως".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης