Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου: Ο οικονομικός πνιγμός της Ελλάδος διαλύει κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι μια σπουδαία ημέρα στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κεντρική της Τράπεζα, έχοντας τυπώσει χρήμα ξεκινά να "δανείζει" τις χώρες μέλη με 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα. Πρόκειται για "δανεικά κι αγύριστα" (καμια χώρα δεν θα τα επιστρέψει ποτέ), τα οποία έχουν μάλιστα αμετάβλητο επιτόκιο μόλις 0,05%!

Υπάρχουν λοιπόν 1,14 δισ. ευρώ που θα διανεμηθούν μέχρι τα μέσα του 2016 (με πιθανότερο σενάριο το ποσό αυτό να αυξηθεί κι άλλο) αλλά υπάρχει και μια χώρα - η μοναδική - που δεν συμμετέχει: Η Ελλάδα.

Ο κ Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι για να μπει η Ελλάδα στην... διανομή των δισεκατομμυρίων θα πρέπει:

-    Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
-    Τα ομόλογα να είναι επενδύσιμα, βάση των οίκων αξιολόγησης.
-    Το ποσοστό κατοχής ομολόγων από την ΕΚΤ ανά εκδότη να μην ξεπερνά το 33%.

Δηλαδή μόνο εάν η Ελλάδα ολοκληρώσει την αξιολόγηση του προγράμματος και αποπληρώσει ΜΟΝΗ ΤΗΣ ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο, μειώνοντας το ποσοστό των τίτλων που κατέχει η ΕΚΤ, θα είναι δυνατή η εκκίνηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και για τη χώρα μας.

Η ΕΕ και η ΕΚΤ έχουν σχεδιάσει προσεκτικά την πλήρη υποταγή της Ελλάδας στις πολιτικές λιτότητας. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο εξουδετερώνουν τον "τσαμπουκα" της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το κάνουν δε με δεξιοτεχνία, αφήνοντας την χώρα ίσα που να αναπνέει, δηλαδή φροντίζουν μόνο να μην την "σκοτώσουν".

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ντράγκι ενέκρινε η ρευστότητα από τον ELA να αυξηθεί μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ, ενώ απέκλεισε στην Ελλάδα τη δυνατότητα εκδόσεων εντόκων πάνω από 15 δισ. ευρώ, (ύψος που έχει ήδη εξαντλήσει η κυβέρνηση Σαμαρά).

Δηλαδή, οριοθέτησε την αδιανόητη ασφυξία που ήδη βιώνει η χώρα μας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΡΕΙ...

Τα παραπάνω είναι απολύτως γνωστά στην κυβέρνησ ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο είναι το δικό τους σχέδιο; Να καταφέρουν εξ ιδίων να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις της χώρας στο 4μηνο και να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα γίνει αποδεκτό από τους δανειστές.

Σε μια τέτοια ιδεατή περίπτωση πιστεύουν ότι θα πείσουν τους δανειστές, οπότε και θα ενταχθούν στις χρηματοδοτήσεις και θα τηρήσουν μέρος των προεκλογικών τους υποσχέσεων.

Οι δανειστές επίσης γνωρίζουν που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τι κάνουν; Αφήνουν το χρόνο να κυλά περιμένοντας το αναπόφευκτο που κατ΄αυτούς είναι ο συμβιβασμός σε ότι προτείνουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης