Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα το 2015; Να κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς..!

Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα το 2015; Μα να κερδίσει τις πρόωρες εκλογές ο... Σαμαράς και η χώρα να συνεχίσει να πορεύεται με κουρελιασμένο Σύνταγμα, νεκρούς ποδηγετημένους θεσμούς, άχρηστους πολιτικούς σε τηλεπαράθυρα και υπουργεία, ψέμματα και μνημόνια.

Οι ανά τον κόσμο αναλυτές παραβλέπουν δυο σημαντικές αλήθειες για την Ελλάδα:

α) Τα ψήγματα ανάπτυξης στην χώρα δεν οφείλονται σε κάποια κυβερνητική πολιτική αλλά στις τιτάνιες προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα να επιβιώσει και μάλιστα με την κυβέρνηση και το κράτος ως εχθρούς. Η αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά να εκσυγχρονίσει την χώρα είναι καθολική.

β) Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρει κανένα κακό. Θα υπάρξει και συνεννόηση με την ΕΕ, αλλά και στροφή σε ηπιότερες πολιτικές και σε άλλες χώρες.

Το Bloomperg, το βλέπει αλλιώς πάντως. Σε ανάλυσή του με τίτλο «Ενας απαισιόδοξος οδηγός για τον κόσμο το 2015», η Ελλάδα εντάσσεται στη λίστα των «κόκκινων» χωρών, καθώς αν επαληθευτεί το χειρότερο, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές, σενάριο η παρούσα κυβέρνηση θα πέσει και «θα ανέλθει στην εξουσία η αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα που είναι κατά του ευρώ».

"Αυτό θα αποδυναμώσει τη θέση της Ελλάδας ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν εξτρεμιστικά κινήματα" εκτιμά το παρακτορείο.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το εφιαλτικό σενάριο «αν οι αναποτελεσματικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί αποτύχουν να αντιδράσουν, η μόλυνση (από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ) θα εξαπλωθεί στην αγορά ομολόγων αναθερμαίνοντας την κρίση στην ευρωζώνη».

Τα χειρότερα πιθανά σενάρια για το 2015 σύμφωνα πάντα με τις σημερινές διεθνείς συγκρούσεις τα παρουσιάζουν επενδυτές, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής για λογαριασμό του Bloomberg.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης